23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Skärpta regler för märkning och information

Livsmedelsverkets förslag till märknings- och informationsregler för oförpackad mat har efter remissgenomgång anmälts till EU-kommissionen. Reglerna ska träda i kraft i mitten av december i år.

Reglerna tar sikte på mat som säljs på restauranger, över disk i livsmedelsbutiken och som serveras på sjukhusen.

"Många anser att de nya reglerna inte är tillräckliga, flera har velat se ett större ansvar för restaurangägare att redovisa samtliga ingredienser i maten. Samtidigt uttrycker många i restaurangbranschen att de nya reglerna går för långt, att de kräver för mycket av enskilda restauranger och är svåra att genomföra" skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Reglerna innebär bland annat att den som vill på begäran ska kunna få information om samtliga ingredienser i oförpackad mat. På restaurang blir det också skärpta krav på information om allergener. Kravet i det ursprungliga förslaget på att mängd skulle anges för vissa ingredienser har däremot tagits bort.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.156|