I den lyfts också fram att Svenskt kött lyckades med konststycket att få den svenska unggrisen som huvudråvara på kocktävlingen Bocuse d’Or Europe. "På knappt tre år och med små resurser har organisationen Svenskt Kött i Sverige AB tack vare robust relationsbyggande, strategisk smarthet och klarläggande kommunikation lyckats höja svenska konsumenters medvetenhet om köttkvalitet och kvalitetskött." heter det i motiveringen.
Livsmedelspriset till Svensk kött
Branschorganisationen Svenskt kött har av Livsmedelsföreningen tilldelats Livsmedelspriset 2014.
I den lyfts också fram att Svenskt kött lyckades med konststycket att få den svenska unggrisen som huvudråvara på kocktävlingen Bocuse d’Or Europe. "På knappt tre år och med små resurser har organisationen Svenskt Kött i Sverige AB tack vare robust relationsbyggande, strategisk smarthet och klarläggande kommunikation lyckats höja svenska konsumenters medvetenhet om köttkvalitet och kvalitetskött." heter det i motiveringen.