23948sdkhjf

Orkla flyttar produktion

Orkla har beslutat att flytta produktion av mejerivaror från Lahtis i Finland till Frödinge och Örebro.
Beslutet innebär att hela produktionen i Lahtis avslutas och att fabriken stängs vid årsskiftet 2015/2016. Till Örebro flyttas produktionen av Jacky puddingar, vilket medför en utökning med 10 procent. I Frödinge ökar produktionsvolymen med 15 procent genom tillagning av den färskost som i dag görs i Lahtis.

Orkla Foods Finland har ägt fabriken i Lahtis sedan 1998. Fabriken är byggd 1905. De främsta skälen till att stänga den är att verksamheten under en längre tid har varit olönsam, att produktionsutrymmen är oändamålsenliga och att produktionslinjerna är föråldrade. De 41 personer som arbetar i fabriken mister sina jobb.

"Vi är förstås glada för satsningen i våra anläggningar och de nya möjligheter som den innebär. Det betyder mycket, inte bara för Orkla Foods Sverige och för våra medarbetare, utan också för Örebro och Frödinge där arbetstillfällen tryggas. Samtidigt känner vi självklart med våra kollegor i Finland", säger Patrik Andersson, vd på Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063