23948sdkhjf

Sämre resultat för Scandi Standard

Rörelseresultatet och marginalen minskade för det nyligen börsnoterade kycklingföretaget Scandi Standard under det tredje kvartalet jämfört med motsvarande period i fjol.
Nettoomsättningen ökade med 3 procent till 1 358,9 miljoner kronor (1 313,7) proforma. I konstant valuta var den oförändrad. Det justerade rörelseresultatet minskade till 66,5 miljoner kronor (75,5) och den justerade rörelsemarginalen sjönk till 4,9 procent (5,7).

I en kommentar till delårsrapporten skriver vd och koncernchef Leif Bergvall Hansen att rörelseresultatet och marginalen minskade jämfört med föregående år på grund av att ett kontrakt i Norge med Ica avslutades den 1 april. Försäljningstillväxten i Sverige har varit till en lägre marginal än den tappade försäljningen i Norge.

"Effekten av det avslutade kontraktet med Ica Norge, och den lägre än förväntade takten när det gäller att ersätta denna försäljning, kommer att påverka oss även i fjärde kvartalet. Vi har därför sänkt utsikterna för det justerade rörelseresultatet för helåret som nu förväntas bli oförändrat eller lägre jämfört med 2013 proforma", avslutar Bergvall Hansen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064