23948sdkhjf

Ica fasar ut cancerämne

Ica ska fasa ut samtliga förpackningar för livsmedel som innehåller det cancerframkallande ämnet bisfenol-A. Det ska ske under 2015.
Ica satsar på att fasa ut plast med bisfenol-A i sina produkter. Först ut är en förpackning med rökta musslor, som lanseras i en ny plastförpackning som ska vara fri från bisfenol-A. Förpackningen har dessutom belönats med priset ”Plastovationer 2014” på Elmia Subcontractors.

– Det är väldigt glädjande att Ica har uppmärksammats för denna produkt som både kan minska matsvinnet i hemmet och bidra till Icas proaktiva hållbarhetsarbete. På Ica arbetar vi målinriktat med miljöfrågor och inte minst när det gäller våra egna märkesvaror, bland annat är vår ambition att under 2015 fasa ut bisfenol-A i livsmedelsförpackningar, säger Maria Smith, chef miljö och socialt ansvar på Ica Sverige AB.

Dessutom byter man ut plast i förpackningar, som exempelvis skruvkorken i mjölkkartonger, mot bioplast. Man kommer också byta ut flera av de glasflaskor man använder i sitt sortiment för exempelvis olivolja till plastflaskor. Under 2015 ska matjätten fasa ut samtliga livsmedelsförpackningar med bisfenol-A, bland annat genom kartongförpackningar istället för glas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063