23948sdkhjf

Genusarbete gav Axel Johnson-koncernen pris

Axel Johnson-koncernen fick under gårdagen ta emot ett pris för sitt arbete att öka andelen kvinnor och personer med internationell bakgrund inom ledande positioner. Priset är för att koncernen med arbetet ses som ”mångfaldssmart”.
Axel Jonson har sedan 2013 jobbat aktivt med att öka mångfalden inom bolaget inom projektet Axelerate. Målet är att år 2020 ska minst 20 procent av cheferna ha utländsk bakgrund, och inom ledningsgrupperna ska könsfördelningen vara 40-60 procent.

Det var för detta arbete som Axel Johnson-koncernen tog emot utmärkelsen ”Årets mångfaldssmarta företag”. Utmärkelsen delas ut av organisationen Mine som jobbar för att öka mångfalden inom arbetslivet.

– Vi är jätteglada att få utmärkelsen och bli uppmärksammade för det arbete vi gör. Vi har jobbat länge med mångfaldsfrågan och jag hoppas att fler blir inspirerade till att sätta mål och jobba aktivt med frågan, säger Caroline Berg, vice ordförande i Axel Johnson och initiativtagare till Axelerate i sin tidigare roll som HR- och kommunikationsdirektör.

Motiveringen lyder:

”För sin förmåga att långsiktigt arbeta mångfaldssmart har Axel Johnson-koncernen påvisat affärsnyttan för såväl samhället som sitt eget företag och dess medarbetare. Från att tidigt varit en aktör som sett affärsmöjligheter med t ex livsmedelserbjudande till en internationell kundkrets i Willys butiker sätter koncernen genom sitt förändringsprogram Axelerate nya modiga målsättningar som förhoppningsvis både inspirerar och utmanar andra organisationer.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141