23948sdkhjf

Arla står över egyptiskt mejeri

Arla drar sig ur planerna på att köpa majoriteten i det egyptiska mejeriet Arab Dairy. Det efter att man undersökt bolaget och kommit fram till att det inte motsvarar förväntningarna för Arla.
Under hösten har mejerijätten Arla tittat närmare på den egyptiska mejerijätten Arab Dairy. Men under gårdagen meddelade Arla att man drar sig ur funderingarna på en affär.

Istället kommer sannolikt Lactalis gå in och buda på bolaget.

Arla uppger att man, efter att ha undersökt Arab Dairy, enligt ett due dilligence-förfarande inte lngre är intresserat av att köpa in sig i det egyptiska mejeriet. Däremot är Arla fortfarnade mycket intresserat av den egyptiska marknaden som ses som mycket expansiv.

– Vi har undersökt bolaget på alla ledder och kommit fram till att det är några saker som gör att det inte riktigt motsvarar det vi vill på den egyptiska marknaden, säger Thies Brøgger, till danska nyhetsbyrån Ritzau.

Trots motgången, är Arla är fortsatt intresserade av att komma in på den egyptiska marknaden.
– Vi jobbar vidare med några konkreta saker, men då inget är avslutat kan vi inte säga något om planerna. Däremot bekräftar jag att vi fortsätter förfarandet med att hitta öppningar för Arla att komma in på den egyptiska marknaden, säger Theis Brøgger.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062