23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Hållbar marknad kräver samarbete

Det behövs en mer samordnad och övergripande strategi för hållbar konsumtion och produktion inom dagligvarusektorn, enligt en färsk forskarrapport från Handelns Utvecklingsråd.

Rapporten, Dagligvarubutikernas betydelse för hållbara marknader, tar upp några av de hinder som finns kring hållbarhetsarbetet i livsmedelsförsörjningen. Dit hör exempelvis subventioner av konventionella produktionsmetoder, en ovilja hos konsumenterna att betala mer för ekologiskt samt att vinsterna ofta inte uppväger investeringarna.

En väg för att göra hållbara livsmedel tillgängliga för fler konsumenter skulle kunna vara stödinsatser från politiskt håll när det gäller de kostsamma certifieringsprocesserna, framhåller forskarna bakom rapporten. Det är också viktigt att dagligvaruhandlarna samarbetar för att skapa gemensamma utgångspunkter. Övergripande är det viktigt med en bred och öppen dialog för att åstadkomma en grön och etisk marknad.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11|