23948sdkhjf

”Mat är det bästa att arbeta med”

En oerhörd succé, säger butikschefen Ove Fagerlund om det första halvåret för Mat City Gross i Vällingby i västra Stockholm. Han har under sina 20 år som butikschef i olika butiker aldrig tidigare fått så spontana och positiva kommentarer från kunder. Foto: Åke Rosengren
Vällingby centrum blev världsberömt vid invigningen i mitten av 1950-talet. Efter en genomgripande omdaning har mycket av det gamla ändå bevarats och Vällingby är åter en viktig handelsplats med ett starkt centrum.

I utkanten av centrumet öppnade City Gross sin andra Mat under hösten 2014, den första ligger i Helsingborg.

Ove Fagerlund fick uppdraget att leda arbetet i butiken som fått lovord av besökare för sin layout och satsning på ett eget bageri och färskvaror samtidigt som det lockas med bra priser.

Särskilt bageriet förtjänar att uppmärksammas. Det är placerat vid entrén och det går att handla från disken utan att behöva gå in i butiken.

– Jag kunde inte drömma om den anstormning som varit, det var en tuff resa att få all varuförsörjning att fungera men allt rullar på som det ska och vi klarar budgeten.

Butiken är på 2 200 kvadratmeter och omsättningen bör så småningom närma sig 200 miljoner kronor.

Ove Fagerlund har en lång erfarenhet av att vara butikschef. Fram till 2009 var han Hemköp trogen och därefter är det City Gross som gäller för honom.

Första jobbet som butikschef var på Hemköp i Piteå där han blev rekryterad av regionchefen Peter Lund. Nu jobbar de båda tillsammans igen fast inom
Bergendahls där Peter Lund är vd.

Det var inte självklart att bestämma sig för att det var livsmedelshandeln och butiksarbete som passade bäst.

– Jag gillar fysiskt arbete och tänkte pröva på olika yrken. Jag har varit undersköterska, snickare och asfaltsläggare, säger Ove Fagerlund.

– Jag har gillat alla mina jobb men nu har jag det bästa yrket av alla jag prövat på. Fast på våren när det läggs asfalt på vägarna kan jag drömma mig tillbaka till den tiden, fortsätter han.

Han började sin butikskarriär med att vara med och bygga om butiker i Småland, från Åhléns Livs till Hemköp. Det första fasta jobbet var på Hemköp i Sundbyberg innan han tog klivet till att bli butikschef.

Vad är det bästa med jobbet?

– Att se medarbetare utvecklas och att de kan gå vidare till att bli mina kollegor som butikschef.

Något annat?

– Sedan är det förstås det dagliga kundmötet som gör att man uppskattar butiksarbetet.

Åke Rosengren

Om Ove Fagerlund

AKTUELL Butikschef på Mat City Gross i Vällingby som haft öppet i ett halvår.

BAKGRUND En rad olika yrken; inom vården, som snickare och asfaltsläggare bland annat. Över 20 år inom livmedelshandeln, fram till 2009 inom Hemköp och därefter City Gross.

FÖDD 1965 i Jönköping.

BOR På Södermalm i Stockholm med sambo och två hemmavarande barn, två barn utflugna.

FAVORITMAT Indiskt och annat asiatiskt.

VILL ÄTA MIDDAG MED Rysslands president Vladimir Putin. ”Hans politik har oerhört stor betydelse för världen just nu. Intressant att veta vad han tycker och tänker”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063