23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Mat från skogen i Båstad

Möjligheten att producera livsmedel från biomassa eller biprodukter från skog diskuteras på ett heldagsseminarium under Entreprenörsveckan i Båstad den 23 juni.

En rad frågeställningar kommer att tas upp: Vad behövs för att det ska vara ett hållbart alternativ? Ska vi ta vägen via djurfoder eller kan skogen bli mat direkt för oss? Ska vi satsa på att odla skog för mat eller ”bara” ta hand om restströmmar? Kan man göra god mat? Och hur får man människor att ta till sig den nya maten?

Medverkar gör bland andra Elna Hallgard, Orkla foods, Robin Kalmendal, Lantmännen Lantbruk, Boel Lagerwall, Pågens, Henrik Nyberg, affärsutvecklingschef Findus och Matilda Olstorpe, vd Vegafish.

Vegafish ska äga och driva den nya räkodlingen vid Findus anläggning i Bjuv. Fri Köpenskaps systertidning Nordisk Papperstidning & Biobusiness var med när bolagets försöksanläggning i Uppsala invigdes i mars:

https://youtu.be/pZ1AtODIBdE

BREAKING
{{ article.headline }}
0.124|instance-web01