23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Svenskproducerat viktigast

Att maten är producerad i Sverige är den enskilt viktigaste faktorn när svenskar handlar mat, visar en ny undersökning.

Undersökningen, som gjorts av Demoskop på uppdrag av Livsmedelsföretagen, visar att det svenska ursprunget är viktigare än faktorer som hälsa och smak.

När 1387 svarande fick välja två av följande faktorer blev resultatet så här:

Att maten är svenskproducerad: 48 procent

Att maten är hälsosam: 42 procent

Att maten ger mig en smakupplevelse: 36 procent

Att maten inte är för dyr: 32 procent

Att maten är ekologisk: 23 procent

- Undersökningen visar att det är viktigt för många konsumenter att maten är producerad i Sverige. Och den svenskmärkning som vi snart inför tillsammans med Svensk Dagligvaruhandel och LRF kommer att göra det betydligt enklare att välja svenskt, säger Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist, i en kommentar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|