23948sdkhjf

Ica bildar fastighetsbolag med Första AP-fonden

Det nya bolaget, Secore Fastigheter köper till att börja med 13 butiksfastigheter av Ica Fastigheter AB, värda cirka 1,1 miljard kronor.
Bolaget ägs till hälften vardera av Ica och Första AP-fonden. Syftet att förvärva och äga ICA-butiker i strategiska lägen. Ica Fastigheter Sverige kommer även fortsättningsvis att förvalta de sålda butiksfastigheterna, enligt ett pressmeddelande i dag.

– Genom bildandet av Secore Fastigheter tillsammans med Första AP-fonden skapas förutsättningar för ICA att behålla inflytandet på marknadsplatserna samtidigt som vi frigör kapital. Vi har väldigt bra erfarenheter av vårt samägande med Alecta i Ancore, och är mycket glada över att vi skapat ytterligare ett samarbete med en stark och långsiktig investerare, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter, i en kommentar.

De 13 butiksfastigheter som köps är Maxi Ica Stormarknad Hässleholm, Maxi Ica Stormarknad Motala, Maxi Ica Stormarknad Kristinehamn, Maxi Ica Stormarknad Bromölla, Ica Supermarket Simrishamn, Ica Supermarket Perstorp, Ica Supermarket Sölvesborg, Ica Supermarket Eksjö, Ica Supermarket Hedemora, Ica Supermarket Alunda, Ica Ettan i Västerås (Ica Supermarket), Ica Nära Katrineholm och Ica Supermarket Österbybruk. De har en sammanlagd yta på 55 000 kvadratmeter.

Försäljningen ger en reavinst på cirka 300 miljoner kronor, där hälften kommer att redovisas under fjärde kvartalet. Den andra halvan av reavinsten kommer att spridas ut på de kommande åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079