23948sdkhjf

Fortsatt framtidstro hos franchisetagare

Åtta av tio franchiseföretag bedömer att deras omsättning kommer att öka de kommande sex månaderna jämfört med samma period förra året, visar Franchisebarometern, som tas fram av HUI Research och Svensk Franchise.
– Det är glädjande siffror och visar att franchise är en företagsform som skapar stabila, lönsamma och växande företag, säger Johan Martinsson, vd för intresseorganisationen Svensk Franchise i ett pressmeddelande.

Franchisebarometern baseras på det sammanvägda resultatet av fyra enkätfrågor om svenska franchisegivares syn på omsättnings- och sysselsättningsutvecklingen i det egna företaget och i branschen som helhet.

Enligt HUI Research beräknas de svenska franchiseföretagen i år omsätta 245 miljarder kronor jämfört med 227 miljarder år 2014. År 2013 var omsättningen 215 miljarder kronor. Även antalet anställda inom svenska franchiseföretag beräknas öka under 2015. Enligt prognoserna från HUI Research kommer 132 000 personer vara anställda jämfört med 125 000 personer år 2014.

– Såväl sysselsättning som omsättning har stigit för varje år under en lång tid och min bedömning är att de siffrorna fortsätter att öka de kommande åren, säger Johan Martinsson.

78 procent av franchiseföretagen har en uttalad strategi för sitt arbete med digital marknadsföring. Det innebär en ökning med 5 procent jämfört med i våras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078