23948sdkhjf

Han ska styra Willys intill Ikea

Sällan, kanske aldrig, har ett bygge fått så stor uppmärksamhet i Umeå som det nya Ikea som byggs för fullt. Intill möbeljätten slår Willys upp en ny butik med Kirunagrabben Joakim Flygare som butikschef.  – Sådana här chanser kommer inte ofta, så det var inte så mycket att fundera över, säger han.

Joakim Flygare, 35, började sin resa i den nordligaste delen av landet, Kiruna. Men karriären lockade och därför blev det Örnsköldsvik och Hemköp innan han slog sig till ro i Umeå där han för tillfället jobbar som butikschef på Willys Ersboda. En butik med hård konkurrens från Coop Forum-butiken ett stenkast bort.


– Erfarenheten från det kommer jag definitivt att ha hjälp av i den nya butiken. Det går upp och ner i branschen. Men vi har ett koncept som jag tror stenhårt på och det gäller att kunna kriga ännu hårdare när det går lite tyngre, säger han.


IKEA, som slår upp portarna på Teg i Umeå under 2016 har varit en stor snackis i Björkarnas stad. Tillsammans med några andra händelser som exempelvis kulturhuvudstadsåret har Ikea varit en av de mest angelägna händelserna i modern tid i Umeå. Men någon större draghjälp från prestigebygget räknar han inte med.


– Ikea är ju så klart en bra granne, men det finns ju ingen direkt koppling mellan Ikea och mat. Vi kommer att rikta oss främst mot boende i närområdet och pendlare till och från Umeå.


Och Willys vid Söderslätts handelsområde har ett fenomenalt läge när det gäller pendlare.


Det blir den första butiken som dyker upp för pendlare som kommer till Umeå på E4:an söderifrån och E12:an österifrån mot centrum. Där rör det sig mycket om personer från Nordmaling, Holmsund och Obbola.


– Det är en riktig ära att få starta upp butiken från scratch. Kan vi få bitarna att falla på plats kan vi absolut bli en aktör att räkna med, men konkurrensen är tuff.


Den största konkurrensen kommer från Ica Maxi Strömpilen och Ica Supermarket på Teg som ligger inom någon kilometers avstånd.


Det är tänkt att Willys slår upp portarna i mars, och fokus kommer att ligga mycket på färskvaror, frukt och grönt, samt bröd.


Hur känns det att lämna Willys på Ersboda?


– Det är blandade känslor. Det är en butik och en personalgrupp som jag trivs väldigt bra med. Vi har haft många riktigt bra år tillsammans.


Tar du med dig några av dina anställda från Willys Ersboda?


– Ja, min ställföreträdande butikschef kommer att följa med, och med största sannolikhet kommer någon till att följa med. Men min målsättning är att vi ska ha två starka enheter i Umeå.



Om Joakim Flygare


AKTUELL: Ny butikschef för Willys vid Ikea i Umeå.


BAKGRUND: Började på Hemköp i Örnsköldsvik efter gymnasiet och jobbade där mellan 2003 och 2008. Är nu butikschef för Willys på Ersboda i Umeå.


FÖDD: 1980, uppvuxen i Kiruna.


FAMILJ: Två barn på 2 respektive 4 år.


FRITID: Golf, Ulf Lundell och MoDo Hockey.


VILL ÄTA MIDDAG MED: Det får nog bli Bob Dylan. Han har lagom nivå på pratet och är en levande legend.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063