23948sdkhjf

Norrmejerier investerar och sparar

Norrmejerier genomför ett omfattande investeringsprogram fram till 2020. I den första fasen, i vår byts förpackningsutrustningen vid mejeriet i Luleå.
Året efter byggs mejeriet i Umeå ut för att inrymma samma nya förpackningssystem med konsumentvänliga skruvkorksförpackningar.

– Jag är mycket nöjd med att vi nu funnit en hållbar framtidslösning med långsiktiga produktionsupplägg för såväl Luleå som Umeå mejeri, säger Norrmejeriers vd Hans-Åke Hammarström i ett pressmeddelande.

Alla produkter i små serier kommer i framtiden att produceras i Umeå. Både Luleå och Umeå kommer att hantera volymprodukter som mjölk och fil.

Med moderna förpackningsmaskiner kommer Umeå mejeri klara en större produktionsmängd med samma bemanning som idag. I Luleå är det nödvändigt med en minskning med mellan 25 och 30 tjänster, vilket beräknas ske under 2018, skriver Norrmejerier.

– Under genomförandet räknar vi med att ett flertal medarbetare hinner sluta av naturliga skäl, exempelvis genom pension, andra arbeten eller studier. Avsikten är att minimera antalet uppsägningar, säger Hans-Åke Hammarström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109