23948sdkhjf

Axfood är hennes nya utmaning

Simone Margulies är en matintresserad civilingenjör som efter några på industrijätten ABB rekryterades till Ica. Nio år senare tar hon steget över till konkurrenten Axfood för att bli märkesvaruchef. – Det kändes rätt att pröva något nytt, säger hon.

Konkurrenssituationen mellan Ica och Axfood gjorde att Simone Margulies fått tre månaders extra ledighet innan det är dags att börja på Axfood. En tid som hon kan ägna åt barnen, träna mer och läsa på mer om sin nya arbetsplats.


Axfoods huvudägare Antonia Ax:son Johnson är också ett givet svar på frågan om vem hon gärna vill äta middag med.


– Det går fantastiskt bra för Axfood och jag har fått ett mycket bra intryck av företaget, säger hon.


Hennes karriär inom Ica pekade uppåt och hon har på kort tid hunnit med flera chefsbefattningar.


– Jag har bytt arbetsuppgifter efter ett och ett halvt eller två år, säger hon om tiden på Ica och poängterar att hon har haft en fantastisk tid där.


På Axfood ska hon vara märkesvaruchef och ingå i Dagabs ledningsgrupp med Dagabs vd Nicholas Pettersson som närmsta chef. Hennes uppdrag är kategoriutveckling och inköp.


Simone Margulies bor med make och tre barn på Östermalm i Stockholm. Efternamnet Margulies är ett nygammalt släktnamn från gränstrakterna av Polen och Ungern. Storhandlandet sker med bil hos Ica Kvantum i Värtan i norra Stockholm.


Kommer matinköpen att ändras med nya jobbet?


– Klart att man ska handla i det företag man jobbar för. Axfood sitter ju på en Hemköpsbutik vid Torsplan och där blir det nog mycket handlande.


Hur är svenska matbutiker jämfört med butiker i andra länder?


– Jag reser privat mycket i Europa och tycker svenska butiker har ett mycket bra sortiment. Konsumenterna här är mer öppna för nya trender och stora leverantörer kan ha svårt att anpassa sig till det.


Är det något som saknas i Sverige?


– Vi har traditionella butiker med traditionellt kundvarv. Men det har kommit nya intressanta butiker som Paradiset och Urban Deli och även mer onlinehandel.


Om Simone Margulies.


AKTUELL: Utsedd till varumärkeschef i Axfood.


BAKGRUND: Civilingenjör från KTH, tre år på ABB, nio år på Ica som affärsanalytiker, projektledare och kategoriområdeschef bland annat.


FÖDD: 1978 i Stockholm.


FAMILJ: Man och tre barn på Östermalm i Stockholm.


FRITID: Familjen, vänner, resor.


FAVORITMAT: Kött med sallad och ett gott bröd.


VILL ÄTA MIDDAG MED: Antonia Ax:son Johnson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094