23948sdkhjf

Ica skärper klimatmålen

Icagruppen ska bli klimatneutral till 2020. Det tidigare målet att minska företagets direkta klimatpåverkan med 30 procent från 2006 till 2020 uppnåddes redan vid förra årsskiftet.
Beslutet gäller den klimatpåverkan som Icagruppens verksamhet orsakar i butik, apotek, lager och kontor via exempelvis köldmedia, el, godstransporter och tjänsteresor i både den svenska och baltiska verksamheten. Minskningen ska mätas utifrån en vetenskaplig metod framtagen av bland andra FN och WWF, skriver Ica i ett pressmeddelande.

Målet ska uppnås genom att minska klimatpåverkande utsläpp och ökad resurseffektivitet, men även genom att klimatkompensera den klimatpåverkan som inte kan elimineras i ICAs drift till 2020.

Utöver den egna verksamheten kommer Ica att arbeta för att minska leverantörernas klimatpåverkan. Redan i dag arbetar Ica med att minska klimatpåverkan från sortimentet genom att ställa vissa leverantörskrav inom miljöområdet men även genom satsningar på exempelvis en ökad försäljning av vegetariska rätter samt frukt och grönsaker.

Ica utvecklar även tjänster som ska hjälpa kunderna att handla och äta mer klimatsmart.

Under året har Ica tillsammans med Stockholm Resilience Center genomfört en studie i 26 Icabutiker, med syfte att se hur så kallad green nudging eller gröna knuffar kan få kunderna att göra mer klimaträtta val. Resultatet visade att det finns en potential i hur vi med hjälp av olika verktyg kan styra kunderna mot hållbara val, skriver Ica.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062