23948sdkhjf

Värmlandsmjölken gav kvarts miljon

Under den första månaden, november, sålde 258 162 liter Värmlandsmjölk i Konsum Värmlands butiker. Lika många kronor gick till de lokala mjölkproducenterna.
Konsum Värmland och nystartade Wermlands Mejeri AB träffade i augusti en överenskommelse som gick ut på att konsumentföreningen skulle sälja minst 2,5 liter av mejeriets lokalproducerade mjölk per år.

Den första månade såldes över 250 000 liter av mjölken, och siffran skulle ha kunnat dubblerats om mejeriet hade haft större kapacitet, skriver Konsum Värmland i ett pressmeddelande.

–Försäljningen har överträffat våra vildaste förhoppningar. Det är naturligtvis beklagligt att vissa av våra kunder riskerar att bli utan Värmlandsmjölk. Men samtidigt är det ett angenämt problem då det ger möjlighet för ett lokalt mejeri att växa och långsiktigt expandera för att på sikt kunna möta den stora efterfrågan, säger Tomas Sjölande, vd för Konsum Värmland, i en kommentar.

Konsumentpriset på Värmlandsmjölken är två kronor dyrare än vanlig mjölk. En krona går oavkortat till de levererande mjölkbönderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062