23948sdkhjf

Netto går med i 100-klubben

Netto sluter sig nu till de livsmedelskedjor som gått med i regeringens satsning för att skapa sysselsättning till nyanlända, 100-klubben.
Sedan tidigare har Axfood, Hemköp och Ica förklarat sig beredda att ta emot minst 100 nyanlända inom tre år. Nu sällar sig Netto till skaran.

Företaget har nu tecknat en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen kring att ta emot butikspersonal.

– Netto vill gärna hjälpa människor in på arbetsmarknaden och ta vårt ansvar i samhället. Vi ser det som en självklarhet att delta för att hjälpa de nyanlända flyktingarna att integreras i samhället. Vi ser möjligheter i mångfald och vill ta tillvara på kunskaper och erfarenheter hos personer som är nya i Sverige. Våra butiker har stor geografisk spridning och vi har därför möjlighet att ta emot praktikanter över stora delar av landet, säger Bent Holm, vd på Netto, i ett pressmeddelande.

– Lokalt har vi sedan tidigare bra samarbeten med företaget, men nu tar de ett större grepp vilket känns väldigt glädjande och vi ser positivt på att kunna bidra till att introducera ny kompetens i Nettos butiker, säger Kenneth Vikström, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen Göteborg Halland med ansvar för samarbeten med arbetsgivare på nationell nivå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064