23948sdkhjf

Klartecken för ny City Gross i Malmö

Tekniska nämnden i Malmö har beslutat om en markreservation för ett nytt kvarter med en City Grossbutik och bostäder i Hyllie. Ett genombrott för att öka närvaron i Malmö, enligt Bergendahls.
Bergendahls har i dag två City Grossbutiker i Malmöregionen, i Rosengård och Stora Bernstorp.

Under 2018 öppnar en tredje i den expansiva stadsdelen Hyllie, i hörnet Pildammsvägen och Hyllie Allé. Nära Öresundsbron och Europavägarna 20 och 22. City Gross 6 500 kvadratmeter fyller en del av bottenplanet som en integrerad del av ett kvarter där boende kombineras med butiker och parkeringsgarage.

– Vi är riktigt glada över att äntligen få möjlighet att inleda vår storsatsning i Malmö, en expansiv stad där behovet av moderna livsmedelsbutiker som i form och erbjudande är optimerade för nya kundbehov ökar. Att nu kunna ta nästa steg och öppna ytterligare en butik i Malmö utöver vår butik i Rosengård är mycket glädjande och viktigt för oss, säger Johan Johnsson, vd för Bergendahls Food, i ett pressmeddelande.

– Malmö växer och behöver entreprenörsdrivna verksamheter som med hållbara värderingar har viljan och kraften att vara med och ta ansvar för framtidens stadsmiljö och utveckling. När fler företag väljer Malmö som platsen för sin verksamhet stärks staden och regionen, och det öppnas upp för fler arbetstillfällen, säger Milan Obradovic, kommunalråd med beredningsansvar för boende och infrastruktur i Malmö Stad.

Den nya butiken kommer att tillföra Malmö ett sextiotal nya arbetstillfällen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093