23948sdkhjf

KF Fastigheter säljer Partille Port

KF Fastigheter säljer större delen av sitt fastighetsinnehav i Partille Port till Peab. Ett kvarter på cirka 8 000 kvadratmeter behålls där man planerar för handel.
KF Fastigheter och PEAB har sedan 2011 ägt området tillsammans och drivit utvecklingen av Partille Port. Färdigbyggt kommer området att bestå av cirka 800 bostäder, en sportarena och över 30 000 kvadratmeter handelsyta. Målet är att skapa en levande stadsdel där handelsområdet på ett naturligt sätt integreras med bostäder, arena och annan service.

I samband med försäljningen blev det också klart att Coop flyttar till Partille Port och blir ny hyresgäst hos PEAB. Under 2017 planerar Coop Väst att öppna en butik på 3500 kvadratmeter.

– Vi är mycket nöjda över att sälja vår del av Partille Port till Peab, som är väl förtrogna med områdets utvecklingsplaner och potential. Affären ska ses i ljuset av KF:s strategi att renodla verksamheten och fokusera på dagligvaruhandeln. Försäljningen frigör såväl kapital som andra resurser för att fortsätta och förverkliga det nya KF, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Nyligen sålde KF Fastigheter också 11 000 kvadratmeter i området till Biltema .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.548