23948sdkhjf

Spaden i marken för Södertäljes andra Maxi

Nu har byggandet av Icas nya Maxibutik i Södertälje officiellt startat. Tillsammans med Biltemas nya butik som byggs samtidigt blir det startskottet för Glasberga nya handelsplats vid E4.
Glasberga blir en pendang till den befintliga handelsplatsen Moraberg, fast på andra sidan E4:an, i närheten av den framväxande nya stadsdelen i Södertälje med samma namn. Ica har i dag en Maxibutik i andra änden av staden, i Vasa handelsplats vid E20-utfarten.

– Huvudskälet till att vi bygger här är att Södertälje expanderar, säger Jan Oldebring, etableringsdirektör på Ica Sverige.

Han deltog i det traditionella första spadtaget tillsammans med Ica Fastigheters vd Michael Johansson, Anneli Borg och Anders Selfors från Biltema samt Södertäljes kommunstyrelseordförande Boel Godner (S).

Butiksbygget handlar om en investering på cirka 185 miljoner kronor för Ica. Butiken blir på 6 000 kvadratmeter, beräknas omsätta 280 miljoner kronor och ge 100 arbetstillfällen.

– Förutom invånarna i nya Glasberga, andra Södertäljebor och trafik från E4:an räknar vi med att locka kunder från Vårsta, Salem och Rönninge, säger Jan OldebringDen

Butiken beräknas öppna under våren 2017, och en handlare förväntas vara utsedd i början av nästa år. Den kommer att vara försedd med drive-thru för ehandel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078