23948sdkhjf

Willys får paketstationer

Willys installerar boxar där kunderna kan hämta ut sina paket med hjälp av pinkod. Det ska spara kötid och personaltimmar.


Willys skriver i ett pressmeddelande att de har tecknat avtal med SwipBox om så kallade paketstationer i butik. I ett 40-tal av kedjans butiker kommer kunderna att kunna hämta ut sina paket i en box med hjälp av en särskild pinkod – enkelt, snabbt och utan någon manuell hantering av personal.

SwipBox samarbetar med DHL Express som sköter logistiken och levererar paketen till boxen.

Praktiskt fungerar det så här:
Så fort ett paket placerats i boxen skickas ett SMS till kunden med information om att paketet finns tillgängligt för upphämtning i paketstationen. Kunden får också en unik pinkod. I butiken anger kunden ”Hämta” på en display, slår in sin unika pinkod, kvitterar via skärmen och luckan öppnas.

Paketstationer har under en period testats på ett tiotal Willys-butiker. Såväl kunder som butikspersonal har varit nöjda med den nya tjänsten. Med det nya avtalet kommer tjänsten initialt att finnas på totalt 43 butiker och efter utvärdering kan det bli fler butiker inom Axfood-koncernen som kommer att använda paketstationer.

Paketutlämning ökar med cirka 15 procent varje år. Allt fler väljer att få hämta sina paket själva, istället för att få dem hemkörda direkt till dörren.

De första paketstationerna börjar placeras ut i butik under den här veckan, vecka 51.

/Dagmar Forne

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079