23948sdkhjf

Han får ansvar för Coops varuflöde

Petri Järvinen är från mars nästa år ny affärsområdesdirektör för Supply Chain och Logistik i Coop Sverige.
Petri Järvinen, som blir medlem i Coops koncernledning, kommer närmast från Mölnlycke Health Care där han ansvarar för Global Supply Chain Planning och han har sedan tidigare lång erfarenhet av varuflöde och logistikverksamhet från stora internationella företag.

2007-2013 hade Petri Järvinen ledande globala chefsroller inom supply chain, logistik och processtyrning för Nokia. Under åren 1993-2007 ansvarade Petri för logistikfrågor på olika nivåer på såväl nordisk som på europeisk nivå inom Unilever. Han började sin bana inom logistik på finska Kymmene. Han har en Master of Science i Industrial Management från Helsinki University of Technology och är styrelsemedlem i Posti Group i Finland.

– Jag är mycket glad att Petri Järvinen nu övertar ansvaret för den mycket omfattande och viktiga varuflöde- och logistikverksamheten inom Coop. Med sin långa erfarenhet från storföretag kommer Petri att spela en viktig roll i arbetet med att bygga Nya Coop, säger Sonat Burman-Olsson, vd och koncernchef för Coop Sverige, i en kommentar.

–Jag ser fram emot att få ansvaret för den viktiga varuflöde och logistikverksamheten inom Coop, som är på en mycket spännande och omfattande förändringsresa. Varuflöde- och logistikverksamheten spelar en central roll i dagligvaruhandeln och jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet, säger Petri Järvinen.

Han kommer att ha sin placering vid Coops huvudkontor i Solna. Petri Järvinen efterträder Örjan Grandin som lämnar Coop för annan verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08