23948sdkhjf

Satsar på information om mattillsatser

Svensk Dagligvaruhandel och Livsmedelsföretagen satsar på en gemensam webbplats för att informera konsumenter om livsmedelstillsatser.
Den nya webbplatsen tillsatsfakta.se ska bringa klarhet i tillsatsdebatten. Där ges också information om varför tillsatser används och hur användandet av tillsatser regleras, , skriver branschorganisationerna i ett pressmeddelande.

- Vi vet att många konsumenter oroar sig för tillsatser i maten och hur det påverkar deras hälsa. Mycket av oron grundar sig i olika myter om tillsatser, inte minst i sociala medier. Med tillsatsfakta.se vill vi räta ut frågetecken, öka kunskaperna och bidra till en mer faktabaserad diskussion om tillsatser i maten säger Karin Brynell, vd för Svensk Dagligvaruhandel och Marie Söderqvist, vd för Livsmedelsföretagen, i ett uttalande.

De båda branschorganisationerna har också beställt en rapport om livsmedelstillsatser från Swedish Nutrition Foundation. Både i den och på webbplatsen kan man läsa om citronsyra, glutamat, emulgeringsmedel, sötningsmedel och andra omdiskuterade tillsatser.

- Förutom att ge konsumenterna faktabaserade svar på flera av de vanligaste frågorna om tillsatser och hälsa, förklarar vi varför tillsatser finns i vissa livsmedel och hur användningen regleras. Perspektiv som ofta glöms bort i tillsatsdebatten och därför skapar onödig oro, säger Marie Söderqvist och Karin Brynell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078