23948sdkhjf

Håll i dig – nu kommer internetkylskåpet

Tekniken går snabbt framåt. Nu kommer ett smidigt kylskåp med inbyggd e-handel. Via pekskärmen på kylen kan du skapa din inköpslista och beställa hem varorna med pin-koden.
Smidig som ett kylskåp brukar man säga ironiskt. Men just det skulle man kunna säga om Samsung och MasterCards nya lansering under teknikmässan CES 2016 i Las Vegas i dagarna. Snart finns det kanske ingen anledning att åka till affären för att veckohandla. Enligt Handelstrender kan det nya kylskåpet samla in och skicka information över internet.

Via en digital pekskärm på kylskåpet kan medlemmar i hushållet skapa, redigera och dela en inköpslista. När inköpslistan är klar beställs varorna direkt via skärmen och kan levereras från ett flertal onlinebutiker.

Projektet kallas Groceries by MasterCard och det är Samsungs nya kylskåp "Family Hub refrigerator" som erbjuder tjänsten. Lösningen lanseras i samarbete med MyWebGrocer som enligt Handelstrender i dagsläget förser 130 dagligvaruföretag med lösningar för e-handel världen över.

Kylskåpet kan via samarbetspartnerna FreshDirect och ShopRite erbjuda leveranser från 250 butiker i nordöstra USA. Det är kunden som väljer vilken butik som ska leverera varorna och det slutgiltiga köpet godkänns med en privat pin-kod.

Det smarta kylskåpet lär sig också vilka varor som är populära för konsumenten och kan därför föreslå olika produkter för att påskynda det hela. En app till mobilen finns också tillgänglig och i nästa fas kommer även recept och möjlighet att visa filmer integreras i systemet. Alla i USA godkända betal- och kreditkort accepteras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078