23948sdkhjf

Icas 100-mannare ska säljas

Ica Maxi i Sandviken har ungefär 100 anställda och omsätter omkring 300 miljoner kronor om året. Men nu ska butiken säljas.
Ica Maxi-butiken i Sandviken har drivits av Claes-Göran Rydberg med familj i 14 år. I nuläget är Claes-Göran Rydberg styrelseordförande och sonen Henric Rydberg vd. Butiken drevs först som Ica Kvantum och senare som Ica Maxi – och det är ingen dålig utveckling som familjen Rydbergs stått för.

Omsättningen har enligt Gefle Dagblad fördubblats från 150 miljoner kronor 2003 till 300 miljoner kronor förra året. Men nu är det alltså dags för nästa kapitel i livet, då tanken är att far och son Rydberg tillsammans ska ta över en nyöppnad Ica Maxi-butik i Flemingsberg i södra Stockholm.

– Vi är ju entreprenörer som gillar att bygga butiker. Nu har vi haft den här butiken i 14 år och det är dags för oss att ta nästa steg, säger Claes-Göran Rydberg till Gefle Dagblad.

Försäljningen av butiken i Sandviken är planerad till augusti i år. Många intressenter har hört av sig men ingen ny ägare är bestämd ännu. Och prislappen vill inte Claes-Göran Rydberg kommentera.

– Ica-butiker säljs inte på en öppen marknad utan överlåts till en ny Ica-handlare enligt en överenskommelse med Ica Sverige. Hur stor den summan är är en sak mellan oss och Ica Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062