23948sdkhjf

Köttknivsman vandaliserade glassfrys

En väldigt märklig händelse inträffade under onsdagskvällen på Coop i Telgehuset i centrala Södertälje. En man med två stora köttknivar kom in i butiken och högg sönder glassfrysen. Han satt sig sedan ned och åt glass i väntan på ordningsvakterna.


Det var kring 19-tiden i onsdags som mannen sågs sparkandes på glasrutorna längs Storgatan i Södertälje. Med en stor köttkniv i vardera hand klev han sedan in på Coop och tog sig fram till glassfrysen. Där högg han på glaset tills det sprack.

–  Sedan tog han en glass och satte sig på stolen och började äta. Han bara log, säger en anställd på Coop till Länstidningen Södertälje.

När ordningsvakter kom till platsen följde mannen med utan att göra något motstånd. Knivarna beslagtogs och mannen fördes in i ett av Coops rum i väntan på polisen.

Bland personalen spekulerades det om att det kunde röra sig om någon bostadslös som behövde tak över huvudet.

– Först trodde vi också att det var något desperat skäl bakom, att det inte hade gått så bra för honom. Men det verkar inte så, han har pengar på sig så det räcker, säger Martin Bergholm, arrestbefäl vid Södertäljepolisen till LT.

Mannen som är helt okänd för polisen misstänkts nu för snatteri, brott mot knivlagen och skadegörelse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078