23948sdkhjf

Butiksapotek fick vänta sex år – hittade inte personal

Sedan marknaden avreglerades 2009 uppskattas antalet apotek ha ökat med 40 procent i landet. Många dagligvarubutiker har börjat att integrera apotek i butikslayouten men med anledning av den snabba ökningen står många nystartade apotek inför ett stort problem. Att hitta personal.
För sex år sedan, 2011, byggde Ica Kvantum i Värnamo om för att rymma koncernens egna apotekskedja Cura. Vad de kanske inte riktigt tagit med i beräkningarna var hur pass svårt det skulle vara att hitta de farmaceuter som behövde anställas. Det tog sex år att hitta rätt personalstab, och nu i mars är det äntligen dags att öppna. Men det blir inte under namnet Cura utan istället den nyköpta apotekskedjan från 2014, Hjärtat.

— Vi söker fortfarande folk, men oavsett det öppnar vi. Vi får hitta någon lösning, säger apotekschef Sara Torebrand till Värnamo Nyheter.

Det beräknas finnas mer än 1 300 apotek i landet, men precis som på många andra exploderande marknader har utbildningsplatser inte gått hand i hand med efterfrågan. Dessutom har många farmaceuter gått i pension.

— Jag tror att alla apotek i Värnamo letar folk. Det är nog endast i regionerna kring Stockholm och Göteborg man inte har problem med att rekrytera, säger Sara Torebrand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.051