23948sdkhjf

Köttknivsmannen ville bli utvisad

I går skrev Fri Köpenskap om köttknivsmannen som gick in på Coop och vandaliserade glassfrysen med två stora köttknivar. Därefter satt han sig leende och åt en glass i väntan på ordningsvakterna. Anledningen bakom det märkliga beteendet? Mannen ville bli utvisad.
Det var under onsdagskvällen som en man i 50-årsåldern klev in på Coop i Telgehuset i centrala Södertälje. I båda händerna hade han stora köttknivar. Han gick fram till glassfrysen och högg sönder glasrutan. Därefter tog han en glass och satt sig leende och väntade. När ordningsvakter kom till platsen följde han med utan att göra motstånd.

Personalen på butiken spekulerade då om att den märkliga händelsen kanske berodde på att mannen saknade tak över huvudet. Men detta var något som snabbt bedömdes som osannolikt då mannen hade tillräckligt med pengar på sig för att hitta boende över natten.

I polisförhör har nu mannen förklarat varför han agerade som han gjorde.

– Anledningen är att han vill bli utvisad, han vill komma hem till Georgien. Han har på något sätt blivit bostadslös och har ingenstans att ta vägen. Och han vill att Sverige skickar honom hem, säger mannens advokat George Yanko till Länstidningen Södertälje.

Egentligen, menar advokaten, måste mannen vända sig till Migrationsverket, men han visste inte hur han skulle gå tillväga och såg detta som ett snabbt sätt att komma hem.

Mannen har fått rådet att kontakta Migrationsverket, men slipper för den skull inte undan konsekvenser för sitt agerande – vilket han enligt advokaten är införstådd med.

– Han vidgår allt han gjort, erkänner allt.

Mannen sitter fortfarande anhållen hos polisen i Södertälje misstänkt för snatteri, skadegörelse och brott mot knivlagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061