23948sdkhjf

Eko toppar trendlista i branschen

Konsumenternas efterfrågan på för dem relevant information på varorna ökar och det påverkar utbudet av nya produkter. Det visar en analys av vilka egenskaper som lyftes fram vid produktlanseringar under 2015 och som Innova Market Insights har ställt samman.
Framför allt är det märkningar som refererar till de ekologiska och vegetariska trenderna som är tydliga. Antalet produktlanseringar av köttersättningar har också fördubblat i Västeuropa under senare år, liksom tillsatser av olika slags grönsaker som morot och rödbeta i yoghurt.

Märkningar typ ”Organic”, ”Natural” och ”No additives” var den starkaste trenden 2015. Producenterna var också alltmer angelägna om att informera om vad deras produkter är fria från, till exempel mjölk eller gluten.

Intresset för information om hur produkterna har tillverkats lyfts fram i allt större grad. Här har speciellt ”naturliga” och ”autentiska” bearbetningsprocesser som framhålls. Det innebär också att man gärna framhåller berättelser om produkternas uppkomst för att skapa en känsla av personlig relation mellan bonden och konsumenten.

Läs om de tio hetaste trenderna här
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063