23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Därför blir inte Roslagsmjölk Från Sverige-märkt

Fem Roslagsbönder tappar möjligheten att få en Sverigemärkning av sin mjölk när de väljer att lämna Arla och istället förädla sin mjölk på Ålandsmejeriet.
Land Lantbruk















- Vi använder oss av det mejeri som ligger oss närmast geografiskt sett. Det har länge funnits ett samarbete mellan näringar på Åland och i Roslagen, vi kallar det för Rosland, säger Fredrik Reinsson till tidningen . De fem Roslagsbönderna har tillsammans 400 kor och producera alla ekologisk mjölk, som de nu planerar att sälja lokalt i Roslagen under det egna varumärket Roslagsmjölk. Idén att testa lokalt producerat och marknadsförd mjölk kom från början inom Arla men föll när Arla blev danskt, berättar Fredrik Reinsson. Roslagsbönderna uppger att intresset från den lokala dagligvaruhandeln har varit stort så här långt och de befarar att efterfrågan till och med kan vara större än vad de klarar av att producera. De fem Roslagsfamiljerna som ligger bakom varumärket Roslagsmjölk är Åkesson i Barkö, Östhammar, Hansson i Ånö, Östhammar, Hansson i Väddika, Gim, Mattsson i Vattensta, Gimo och Reinsson på Väddö, Norrtälje.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078