23948sdkhjf

Icas samarbeten ska minska matsvinnet

ICA tecknar ramavtal med Food2change och inleder samarbete med Karma för att minska matsvinnet.

Avtalet med Food2change ger ICA-butiker möjlighet att istället för matsvinn låta maten hämtas upp av personer/familjer med låg inkomst. Butikerna skänker maten och via en prenumeration hos Food2change får dessa kunder möjlighet att hämta en eller flera matkassar varje vecka i butiken. Innehållet i kassen styrs av vad som finns tillgängligt vid den aktuella tidpunkten. Redan idag har sju ICA-butiker lokala avtal med Food2change.

ICA har som första dagligvaruaktör även tecknat ett avtal med Karma. Karma erbjuder en app där mat som närmar sig datummärkningen eller på andra sätt är svårsåld säljs via appen till ett mycket förmånligt pris. På det här viset ökar möjligheten för ICA-butiker att hitta en kund till den här maten på kort tid, som då kan räddas istället för att bli till matsvinn. Till att börja med påbörjas ett pilotprojekt mellan Karma med två handlare i Stockholms-området, ICA Nära Sveavägen och ICA Kvantum Liljeholmen.

- Det ska bli spännande att som första dagligvarubutik få samarbeta med Karma. Alla vinner på samarbetet. Vi minskar vårt matsvinn ytterligare i butiken samtidigt som fler kunder får möjlighet att rädda bra mat, säger Nessrin Ebrahim handlare ICA Nära Sveavägen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125