23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Mer kanin på danska tallrikar

Den danska lantbruksorganisationen Landbrug & Fødevarer vill satsa mer på inhemsk produktion av kaninkött.

Kaniner får gärna vara söta sällskaps- och barnboksdjur. Men de ska också ätas upp. Det tycker lantbruksorganisationen Landbrug & Fødevarer i Danmark, som vill satsa mer på inhemsk produktion av kaninkött.

- Vi tror det skulle kunna vara en intressant nisch-verksamhet med ekologiska kaniner, säger talesmannen Lars Holdensen till radiokanalen P4 Sjælland.

Nu slaktas de första 30 kaninerna i ett testprojekt på Lolland. Köttet är magert och tros ligga rätt i tiden. Tanken är att ekologisk kanin ska ligga på samma prisnivå som ekologisk kyckling i danska kött-diskar.

Det kaninkött som redan äts i Danmark är till stora delar importerat. Förra året köptes ungefär 30 ton kaninkött in, från i första hand Frankrike och Kina.

TT

BREAKING
{{ article.headline }}
0.136|instance-web01