Programmet, som lanserades den 8 september, vill låta dem som faktiskt gör maten – de som bokstavligt talat föder Sverige – delta i debatten om livsmedel och ätvanor, berättar Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen och ansvarig utgivare för podcasten.
I första avsnittet deltar gästerna Johan Ununger, vd Saltå Kvarn, Carina Hansson, vd Estrella och Linnea Wiklund, P3.
Programledaren för Feeder, Fredrik Torehammar, förklarar:
– Mat har fått samma betydelse som musik hade förr. Man definierar sig genom den mat man äter, eller kanske ännu viktigare: vad man inte äter. När jag växte upp var det största beviset på att man var en hopplös person att man svarade ”jag gillar allt” på frågan vilken musik man lyssnade på. Att man var en ”allätare”. Tycker du om allting så gillar du ingenting, du har ingen egen personlighet. Vi är på väg dit också när det gäller mat. Om man saknar åsikter om mat, så säger det någonting om en som inte är så positivt, säger han.
I höst finns barnmatsdebatten, mat och kön, mat och mångkultur och framtidens mat bland ämnena som kommer att diskuteras. Medverkar gör en mix av matpersonligheter från akademin, populärkulturen och branschen, som David Eberhard, psykiatriker, Malin Westling, Semper, Andreas Wilson, Juiceverket, och Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen.