Finalen av Årets Ekokock 2016 äger rum den 16 november i Malmö under Nordic Organic Food Fair. Tävlingen arrangeras av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV. Den är öppen för kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade.
Här är de sex finalisterna i årets tävling:
Patrik Sewerin, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal
Mats-Peter Kristiansen, Spira Foods, Göteborg
Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg
Rasmus Johansen, Clarion Live, Malmö
Jonas Heimbrand, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal
Jonas Alvin, Stångs Magasin, Linköping
– Med tävlingen Årets Ekokock vill vi uppmärksamma kockar och restauranger som lyckas hitta den bästa kombinationen av modern gastronomi och ett genomgående hållbarhetstänk, säger ekokocken Ulrika Brydling som leder tävlingen tillsammans med sin kollega Erik Måneld.
I år är huvudråvarorna lokalodlad KRAV-märkt morot och en ekologisk mejeriprodukt från Arla. Juryn har också bedömt bidragens potential som Sveriges representant i Nordic Organic Chef of the Year, som avgörs dagen efter finalen av Årets Ekokock.