23948sdkhjf

Ett steg närmare ny Coop i Svedala

Kommunstyrelsen i Svedala har ställt sig positiv till att Coop får öppna en ny livsmedelsbutik i ortens östra industriområde.
Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde beslutades att kommunen bygg- och miljönämnd får i uppdrag att upprätta en ny detaljplan för området som möjliggör en livsmedelsbutik i området.

– En etablering av livsmedelsbutik i det här området öppnar upp avstånden i Svedala. Det handlar inte bara om de som handlar på Ica, Netto eller Hemköp i dag utan om de som handlar på andra ställen. Det kan vara personer som jobbar här men bor någon annanstans eller personer som passerar här. Det handlar om framtidens möjliga kunder, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M), till Lokaltidningen .

Hon vill inte längre kalla området för industriområde, utan verksamhetsområde, eftersom förhoppningen är att olika typer av verksamheter ska kunna etableras där framöver. I och med beslutet ger kommnstyrelsen också förvaltningen i uppdrag att se över handelspolicyn för tätorten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141