23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Framtidens matklassiker utses imorgon

I den första Stockholmsfinalen av tävlingen Matverk, presenterar tio lag presenterar nya innovativa matprodukter där den bärande råvaran är producerad i Stockholms län.

Framtidens matklassiker utses i den första Stockholmsfinalen av tävlingen Matverk, där jurygrupperna leds av Niklas Ekstedt och PG Nilsson. Priset delas ut av landshövding Chris Heister.

Onsdagen den 9 november samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter för en heldag av inspiration och kunskap. Bakom dagen står näringslivsprojektet MatLust vars syfte är att bidra till en lönsam och hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Tio lag presenterar nya innovativa matprodukter där den bärande råvaran är producerad i Stockholms län. Bland de tävlande finns Filip Fastén, Årets Kock 2014 och Husmor Lisa.

Produkterna bedöms av en smakjury som leds av stjärnkocken Niklas Ekstedt och en marknadsjury som leds av Svenska Brasseriers huvudägare, PG Nilsson. Vinnaren representerar Stockholm i den nationella finalen i Nyköping i januari. Priset delas ut av Chris Heister, landshövding i Stockholms län samt Boel Godner, kommunstyrelens ordförande i Södertälje.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.095|instance-web01