23948sdkhjf

Ica öppnar ny färdigmatbutik

Ica öppnar en ny butik som ska tillfredsställa kundernas sug efter färdiga måltider. Testbutiken öppnar på Sveavägen i Stockholm.
Ica Nära-butiken på Sveavägen har byggts om och återinvigs med ett nytt butikskoncept som erbjuder tillagad mat i kombination med ett effektivare kundvarv och anpassat sortiment.

Icas ambition har varit att skapa en butik med kvarterskrogskänlsa i mindre format.

Butikskonceptet erbjuder både ett anpassat sortiment för en mindre butik och varm mat som kunden kan äta på plats eller ta med sig. Butiken har en flexibel kökslösning som har utvecklats för att möta kundernas önskemål och som dessutom är anpassat för en liten butiksyta.

– Här kan kunderna sitta ned och äta sin frukost, lunch eller middag i en trivsam miljö medan de ser hur maten tillagas i köket. Därefter kan kunderna göra sina matinköp. Det ska kännas lite som i en mindre saluhall, berättar butikschefen Nessrin Ebrahim.

– Bekvämlighet och snabba måltidslösningar är en tydlig trend hos kunderna och den är som starkast i storstäderna, säger Anders Svensson , vd ICA Sverige.

Modellen testas nu på Ica Nära Sveavägen för att sedan utvärderas. På sikt kan konceptet komma att anpassas till fler kundgrupper och större butiker.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063