23948sdkhjf

Livsmedelsindustrin får rekordhöga betyg

Förtroendet för den svenska livsmedelsindustrin är rekordhögt. Det visar en undersökning genomförd av Demoskop på uppdrag av Livsmedelsföretagen.
85 procent av svenskarna har högt förtroende för livsmedelsindustrin. Det är en ökning med fyra procentenheter sedan senaste mätningen i juni i år.

Vidare anser 81 procent av svenskarna att mat och dryck från svenska producenter håller hög kvalitet, vilket innebär en ökning från de 75 procent som uppmättes i juni.

Viljan att betala för kvalitet är också hög. Drygt åtta av tio svenskar har svarat att de är beredda att betala mer för att få hög kvalitet på maten.

– Det är trenden uppåt som är den riktigt intressanta och den kommer troligen att leda till att intresset för produkter som tillverkas i Sverige kommer att fortsätta att öka, säger Marie Söderqvist, vd för Livsmedelsföretagen.

Livsmedelsföretagen och Demoskop har gjort förtroendeundersökningar sedan 2013. Vid senaste undersökningen, som genomfördes 27-31 oktober, intervjuades 1 162 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095