23948sdkhjf

Kläckte fram kycklingar ur butikernas äggkartonger

Under början av januari har åtminstone två fall noterats där privatpersoner lyckats kläcka fram kycklingar ur äggkartonger inhandlade i dagligvarubutiker. Kycklingarna "Coop-Olle" och "Citygross" är välmående.
14-åriga Elinor Karlsson Rudqvist med familj i Frändefors ville ge gårdens ankor nya lekkamrater. Därför gjorde de ett spännande test där de placerade ett vanligt tolvpack ägg inhandlat på City Gross i Uddevalla i familjens äggkläckare.

Den 5 januari vaknade de upp av att det pep inne i äggkläckaren.

– Det var på min födelsedag dessutom. Och vi har två ägg kvar som det kan komma kycklingar ur från samma äggkartong, säger Elinor till Expressen.

Kycklingen döptes efter butiken den inhandlats i - City Gross.

Expressen kan även berätta om ett annat fall i år där privatpersoner lyckats kläcka fram en kyckling ur en vanlig äggkartong. Det lilla gula gullefjunet "Coop-Olle" som Agneta Linge, 52, och sambon Bernt Eriksson, 66, från Roslagen hjälpte på traven är också välmående - och har fått lekkamrater.

– De ska helst vara fler, så det är därför jag har köpt två kycklingar till. Jag köpte dem på en gård för att Olle ska ha sällskap. De får inte gå ensamma, de här stackars kycklingarna. De är beroende av varandra. Så då fick han två polare, säger Agneta Linge till Expressen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078