23948sdkhjf

Trenderna att hålla koll på 2017

Analysföretaget Innova Market har listat de fem viktigaste internationella livsmedelstrenderna för 2017.
Här är listan på de fem viktigaste livsmedelstrenderna 2017, publicerad på branschinfo-kott.se .

1. Clean supreme - Krav på transparens
Ren och tydlig etikett är den nya normen världen över. Konsumenternas krav på transparens betyder att de vill ha kunskap om hela leveranskedjan och känna till om miljön och djuromsorgen prioriteras.

2. Disruptive greens - Växtbaserat och köttfritt vardagsmat
Växtbaserade mjölkprodukter och köttfria alternativ blir vardagsmat 2017. Allt fler konsumenter kommer att försöka använda dessa produkter i sina dagliga måltider.

3. Sweeter balance - God smak och mindre socker
Sockret är under press även om det fortfarande är livsmedelsproducenternas huvudingrediens för att leverera god smak till konsumenterna. 2017 utmanas livsmedelsproducenterna att skapa balans mellan smak och konsumenternas krav på mindre socker och en ren etikett.

4. Kitchen symphony - Matupplevelser viktigare
När kunskapen om internationell matkultur bara är några klick bort, vill konsumenterna ha fler speciella matupplevelser 2017. Pizza och pasta räcker inte. Det som konsumenterna söker 2017 är autentiska, lokala och traditionella matupplevelser.

5. Body in tune - Kost för att må bra
Konsumenterna kommer i högre grad att skräddarsy sin kost, så att de äter det som får de att må bra. De kommer också att experimentera mer med särskilda dieter som paleo-dieten och Low FODMAP-dieten.

Källa: Innova Market Insights
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125