23948sdkhjf

Willys tar över Coop Extra i Mjölby

Coop lägger ner sin Extrabutik i Mjölby. Den tas över av Willys, som då flyttar sin Mjölbybutik från stadens galleria.
Coop Extra i Mjölby öppnades 2011 men har inte nått upp till ställda försäljnings- och lönsamhetsmål trots en rad insatser.

– Vi kan tyvärr konstatera att Coop Extra i Mjölby inte nått de mål vi satt upp för butiken. Samtidigt är det positivt för både våra medarbetare och kunder att butiken kommer drivas vidare av en ny ägare, säger Ann Sandberg, distriktschef för Coop i Östergötland.

Den nya ägaren är Willys som tar över både drift och personal i februari. För Willys del innebär det en flytt från butiken i gallerian, som också öppnade 2011, till större lokaler med bättre parkeringsmöjigheter.

– Vi har en stor och trogen kundkrets i Mjölby och när möjligheten erbjöds kände vi att det var helt rätt att satsa. Med det nya läget får vi möjlighet att växa och erbjuda en ännu bättre butik till våra kunder, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Willys tar över butiken från slutet av februari och kommer därefter att bygga om och nyinvestera i lokalen. Under tiden kommer den nuvarande butiken i gallerian att hålla öppet som vanligt. Coop slår igen den 12 februari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063