23948sdkhjf

Ica Maxi vill bredda med 1 000 kvadratmeter

Ica Maxi i Jönköping vill bygga ut stormarknaden i Jönköping med drygt 1 000 kvadratmeter. Planen är bland annat en ny fiskavdelning och en ny avdelning för barn och bebisar.
Nästa vecka ska politikerna i stadsbyggnadsnämnden ta ställning till Ica Maxis begäran att få bygga ut butiken. Tjänstemännen har förslagit att politikerna godkänner bygglovet.

— Vi ska inte ta bort något men vi krymper de andra avdelningarna för att kunna utöka ytan med mat med tusen kvadratmeter. De senaste åren har sortimentet vuxit jättemycket och vi vill få plats för större och luftigare avdelningar för bageri, grönsaker, frukt och andra färskvaror, säger Karl Ehn, vd för stormarknaden till Jönköpings-Posten .

Bland annat vill Ica Maxi ge större yta åt apoteket och satsa på en helt ny avdelning för barn och bebisar. Tanken är att de nya och de större avdelningarna ska kunna öppna under första halvåret 2018.

— Barnfamiljer är viktiga kunder och här ska vi göra en avdelning mat, kläder och tillbehör, säger Karl Ehn.

Ica Maxi i Jönköping har i nuläget 175 anställda och med en omsättning på 600 miljoner under 2015 är butiken en av landets största och mest lönsamma livsmedelsbutiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078