Grön Ko, som levererar ekologisk och närproducerad mat, har vuxit så att det knakar. När tillverkningen startade vid Matmejeriet i Karlstad 2012 lagades 1 000 matportioner i veckan. Nu, fem år senare, planeras investeringar för att producera 35 000 portioner i veckan.
Bakgrunden till satsningarna är bolagets önskan att kunna möta de senaste årens kraftiga expansion.
– Konsum Värmland var först med att sälja vår färdigmat och nu finns den även I Ica och i Axfoods butiker. Förhoppningen är att också Coop Sverige ska börja sälja den, säger Knut Lillienau till
Det är en ny koklinje, monteringslina, förslutningsmaskin och en ny frysspiral där maten snabbt kyls ner som ska inhandlas.
2016 omsatte Grön ko 45 miljoner kronor, nästan dubbelt så mycket som året dessförinnan och nu har de nära 30 heltidsanställda.
– Intresset för vår ekologiska mat utan tillsatser ökar hela tiden, säger Knut Lillienau som tillsammans med Christina Jonsson-Lillienau driver företaget.