23948sdkhjf

Grön ko tredubblar kapaciteten

Livsmedelsföretaget Grön ko som tillverkar färdigmat åt bland annat Konsum Värmland, Ica och Axfood expanderar nu kraftigt. Bolaget har investerat 20 miljoner kronor i en ny produktionslinje som ska tredubbla produktionen till 35 000 portioner i veckan.
Grön Ko, som levererar ekologisk och närproducerad mat, har vuxit så att det knakar. När tillverkningen startade vid Matmejeriet i Karlstad 2012 lagades 1 000 matportioner i veckan. Nu, fem år senare, planeras investeringar för att producera 35 000 portioner i veckan.

Bakgrunden till satsningarna är bolagets önskan att kunna möta de senaste årens kraftiga expansion.

– Konsum Värmland var först med att sälja vår färdigmat och nu finns den även I Ica och i Axfoods butiker. Förhoppningen är att också Coop Sverige ska börja sälja den, säger Knut Lillienau till Nya Wermlands-Tidningen.

Det är en ny koklinje, monteringslina, förslutningsmaskin och en ny frysspiral där maten snabbt kyls ner som ska inhandlas.

2016 omsatte Grön ko 45 miljoner kronor, nästan dubbelt så mycket som året dessförinnan och nu har de nära 30 heltidsanställda.

– Intresset för vår ekologiska mat utan tillsatser ökar hela tiden, säger Knut Lillienau som tillsammans med Christina Jonsson-Lillienau driver företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093