23948sdkhjf

Svensk Dagligvaruhandel: Vi väntar på konkreta förslag

Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel tycker att det är bra att de politiska partierna till slut kommit överens om målen för den svenska livsmedelsstrategin.
– Bara det att Sverige får en blocköverskridande livsmedelsstrategi med gemensamma mål är otroligt viktigt för branschen, säger vd:n Karin Brynell.

Målen som presenterades inom tre strategiska områden, regler och villkor, konsument och marknad samt kunskap och innovation var vad dagligvaruhandeln förväntade sig. Nu vill handeln se mer konkreta initiativ, skriver Svensk Dagligvaruhandel i ett pressmeddelande.

– Målen som presenterats är bra, framför allt är det positivt att regelförenklingar finns med och att strategin har ansatsen att det är konsumenternas efterfrågan som styr produktionen. Men det måste konkretiseras och det förväntar jag mig att få se när hela strategin och handlingsplaner presenteras, säger Karin Brynell.

Dagligvaruhandeln kommer att bidra i det fortsatta arbetet i de delar där handeln har en roll att fylla. Det gäller speciellt arbetet mot antibiotikaresistens, en tillgänglig dagligvaruhandel i hela landet, matsvinn, produktsäkerhet och likvärdiga livsmedelskontroller, spårbarhet och hälsosamma matvanor, skriver branschorganisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078