23948sdkhjf

Axfood köper Eurocash

Axfood ger sig in i gränshandeln genom att köpa Eurocashkedjan. Affären görs i samarbete med Norgesgruppen.
Eurocash är den näst största aktören inom gränshandeln mot Norge med åtta butiker och en omsättning på 1,2 miljarder kronor. Koncernen har cirka 280 anställda.

Axfood är redan i dag huvudlevarantör av varor till Eurocashbutikerna genom Dagab. Butikerna kommer efter köpet att rapporteras med Willys i koncernrapporteringen, men ha kvar det egna varumärket.

Om köpet godkänns av Konkurrensverket planerar Axfood att sälja 49 procent av aktierna i Eurocash till Norgesgruppen. Axfood och Norgesgruppen har tidigare haft ett begränsat samarbete inom inköp av emv-varor.

– Samarbetet med Norgesgruppen ger oss värdefull erfarenhet och vi ser fram emot att driva Eurocash tillsammans med dem, säger Axfoods koncernchef Anders Strålman.

För Axfoods del innebär affären att koncernen ger sig in i ett nytt område, både geografiskt och affärsmässigt.

─ Förvärvet av Eurocash är en del i vår strategi att öka försäljningen och stärka vår marknadsandel i Sverige. I dag har Axfood inga dagligvarubutiker vid gränsen till Norge. Nu får vi tillgång till den växande gränshandeln, en marknad som omsätter cirka 14 miljarder, konstaterarf Anders Strålman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078