23948sdkhjf

Axfoods smarta kod spårar fisken

Axfoods egna märkesvara, Garant tonfisk, har tagit ett stort steg när det gäller spårbarhet. Nu kan kunden via en kod på burken spåra fisken ända ner till namnet på fartygskaptenen.
Garants tonfiskburk är inte bara MSC- och nyckelhålsmärkt. Nu har tonfisken försetts med en revolutionerande kod när det gäller spårbarhet. Med hjälp av koden kan kunden se exakt var och vem som har fiskat tonfisken.

– Tydlighet är något vi slåss för hela tiden. Kunderna i dag är pålästa och vill veta vart och hur fisken har fångats. Det här är ett sätt att hjälpa till för att tillgodose deras önskemål, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood till Fri Köpenskap.

Leverantören av tonfisken, Pacifical, samlar in all information om fisket och lägger denna information på en plattform. Där hämtas informationen, anpassas till svenska och läggs ut på Garants hemsida Garantskafferiet.se/tonfisk. Där kan kunden klicka in sig och skriva in koden på tonfiskburken. Via koden får kunden veta allt hen behöver veta om varifrån fisken kommer och hur själva fisket gått till.

– Så här borde det fungera på fler produkter. Kunderna vill veta varifrån maten kommer och i det här fallet hur och var den är fångad. Målet är naturligtvis att göra liknande saker på fler produkter, säger Claes Salomonsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064