23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Tungmetaller under lupp

Härnäst ska Livsmedelsverket analysera förekomsten av tungmetaller i potatis och rotfrukter.

Efter ris och bröd fortsätter Livsmedelverket att analysera vilken mat som gör att vi får i oss tungmetaller. Analyserna av ris och bröd klara och närmast handlar undersökningen om potatis och rotfrukter. Tungmetaller som arsenik och kadmium finns naturligt i jorden. Föroreningar i luften och olika slags gödsel kan också öka mängderna.- Därför är det viktigt att livsmedelsföretagen minskar halterna av tungmetaller i maten där det går, säger Emma Halldin Ankarberg, toxikolog vid Livsmedelsverket.





Hon tipsar om att som enskild konsument kan man minska risken att få i sig för mycket av ett skadligt ämne genom att äta mer varierat.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063