23948sdkhjf

Polarica flyttar från Polen till Haparanda

Under våren flyttar Polarica en betydande del av sin bärpacketering tillbaka till Haparanda, från fabriken i Swidwin, Polen.

Polarica grundades 1972 av Allan Lehto i Haparanda och nu flyttas bären tillbaka till kommunen där allting började. Satsningen kommer att ge Haparanda tre nya arbetstillfällen som adderas till det nuvarande teamet på 31 anställda. Dessutom kommer satsningen minska företagets miljöpåverkan.

Fabriken i Haparanda kommer årligen att producera 10 000 ton bär med en sorteringlinje och två packningslinjer. Härifrån producerar man bär som framförallt säljs i Sverige och Finland.
-Vi är mycket glada över denna satsning som inte bara kommer skapa många nya arbetstillfällen i Haparanda, utan också är en stor miljösatsning. Eftersom vi jobbar med vilda produkter från naturen är vi beroende av att vår natur mår bra. Därför ligger detta oss extra varmt om hjärtat.” säger Juha Ruohola. vd, Polarica. 

Polaricas blåbär, lingon och hjortron plockas i Sverige och i Norra Finland och därför blir det en geografiskt bra bas för packning då det ligger nära råvaran. Genom att packa bären på samma ort som de plockas minskar man företagets miljöpåverkan både genom transporter och förpackningsmaterial.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127